Planning
Aperitief
18:00 – 18:30
Geniet van een hapje en een drankje voor we onze leerrijke tocht zullen maken.
Voorgerecht
18:30 – 19:10
Om te beginnen gaan we starten bij onze eerste gastspreker. Hier gaan de gasten meer te weten komen over het vegetarisch koken en alle voor- en nadelen ervan.
Hoofdgerecht
19:15 – 19:55
Als hoofdgerecht organiseren wij een vegetarische kookworkshop om de gasten kennis te laten maken met vegetarisch koken.
Nagerecht
20:00 – 20:40
Als nagerecht hebben wij onze laatste gastspreker klaar staan, zij zal meer uitleg geven over de voedingstoffen en proteïne die vegetarische gerechten kunnen bevatten.
Tekla Vancleynenbreugel
Eigenares Lento
Tekla Vancleynenbreugel is trotse eigenares van Lento. Lento is een volledig plant based restaurant gelegen te Hasselt en Antwerpen, waar je kan genieten van al het goede dat de natuur te bieden heeft. Hun doel is om aan te tonen dat een plantaardig menu ook heel bourgondisch, rijkelijk en vooral lekker kan zijn. Lento is er dus niet enkel voor veganisten en vegetariërs, maar voor iedereen met een bewuste levensstijl.
Tekla wilt jullie inspireren over alles wat de vegetarische wereld te bieden heeft. Kom zeker luisteren naar de inspirerende lezing van Tekla.
Lena Buyens
Diëtiste
Lena Buyens, afgestudeerd in Human Nutritions en Diëtiste. Geïnspireerd door de vegetarische wereld, komt ze ons vertellen over haar eigen leven als vegetariër. Ook zal ze meer insights geven over de mogelijke gevaren die kunnen schuilen bij het leven zonder vlees en vis. Lena’s boodschap gaat verder dan alleen voeding; het is een oproep tot actie, een uitnodiging om bewust te worden van de verbinding tussen onze eetgewoonte en de gezondheid van de planeet. Met haar charme en expertise hoopt ze mensen aan te moedigen om positieve veranderingen aan te brengen, zowel in hun eigen leven als in de wereld om hun heen.
David Thijs
Chef Gerant bij Sodexo
Een van de meest prominente activiteiten van Sodexo is voedsel- en cateringdiensten. Dit omvat het leveren van maaltijden en catering voor bedrijven, scholen, universiteiten, zorginstellingen en andere locaties. Sodexo staat bekend om zijn inspanningen om gezonde, voedzame maaltijden aan te bieden die voldoen aan verschillende voedingsbehoeften en -voorkeuren.
We zijn verheugd om David Thijs aan te kondigen als kok voor onze workshop bij The Green Kitchen. Met een schat aan ervaring en toewijding door het creëren van heerlijke gerechten, belooft David een verfrissende en inspirerende meerwaarde te zijn aan ons evenement. Hij zal onze gasten laten zien hoe snel je een vegetarisch gerecht in elkaar kunt steken.